Sidebar

Søk etter slektskilde

12
tir, des
7 Nye artikler

Arkiv Digital - det nye store fra Sverige?

Slekt1
Typografi

Virksomheten har som mål å ha alle kirkebøkene i Sverige, frem til 1894, ferdig skannet innen utløpet av 2009. De sitter altså foreløpig på et mindre omfang

enn Genline, men har til gjengjeld så god oppløsning på sine sider at det aldri blir noen tvil om hva som står skrevet på grunn av dårlig bildekvalitet.

Bildene av kirkebøkene er i tillegg i farger, noe som gir en helt spesiell opplevelse i forhold til de svart hvitt bilder vi er vant med fra Norge. Man får en større følelse av nærhet til dokumentet og kan nesten kjenne lukten av 2-300 år gammelt blekk og papir.

Etterhvert som man jobber seg gjennom flere kirkebøker legger de seg som små faner øverst i vinduet. Dette gjør det lett og veksle mellom forskjellige kirkebøker man jobber med samtidig.

Genline sitter fremdeles på flere funksjoner enn hva Arkiv Digital kan tilby, som for eksempel teksttolkning. Sannsynligvis vil Arkiv Digital også komme med tilleggsfunksjoner etterhvert som skanningen av kirkebøker blir ferdigstilt og ressurser blir gjort ledige.

Ønsker man å sjekke ut tjenesten finnes det en demoversjon som tilbyr tilgang til kirkebøkene fra Älvsbacka forsamling, tidligere kjent som Elovsbacka. For å bruke Arkiv Digital må man ha Java installert, så må man laste ned et program som man kjører fra sin egen PC.

Dette er virksomheten som kan bety Genline sitt nederlag på digitaliseringsfronten av kirkebøker.

Slekt1 har tidligere testet Genline

Nyhetsbrev fra Slekt1

 

Gratis slektstavler